Hiki ke hoʻokomo ʻia ka Ice Coke i loko o kahi kīʻaha Thermos?

ʻAe, akā ʻaʻole ʻōlelo ʻia. ʻO kakīʻaha thermosloaʻa i ka hoʻokaʻawale wela maikaʻi, a he koho maikaʻi loa ia e ninini i ka hau cola i loko o ke kīʻaha thermos e mālama i kona ʻono ʻono a ʻono. Eia nō naʻe, ʻaʻole ʻōlelo ʻia e hoʻokomo i ka cola i loko o ke kīʻaha thermos, no ka mea, ʻo ka loko o ke kīʻaha thermos ka mea nui i hana ʻia me ke kila kila, a ʻo ka cola ka nui o ka carbonic acid, kahi mea ʻino i kekahi ʻano. ʻO ka hoʻokomo ʻana i ka cola i loko o ke kīʻaha thermos e hoʻopilikia i ke ola lawelawe o ke kīʻaha thermos, ʻO ka manawa lōʻihi e hoʻopilikia i kona hopena mālama wela.

kīʻaha thermos

He aha kaʻu e hana ai inā ʻaʻole hiki ke wehe ʻia ka iced cola i loko o ka thermos?

E hoʻomoʻi i ka Coke i ka wai wela a hoʻokomo i loko o ke kīʻaha thermos. Inā ʻaʻole hiki ke wehe ʻia, ma muli o ke kaomi ʻino ʻole i loko o ke kīʻaha. I kēia manawa, hiki iā ʻoe ke hoʻokomo i ke kīʻaha thermos i loko o ka wai wela a hoʻoinu iā ia, i mea e wela ai ke kīʻaha. E kū no kekahi manawa a i ʻole e kau i ke kīʻaha thermos ma ka pākaukau no kekahi manawa. Ke emi ka hopena mālama wela o ke kīʻaha thermos, hiki ke wehe maʻalahi ke kīʻaha thermos i kēia manawa.

kīʻaha thermos kuhiliʻole

Pehea ka lōʻihi e mālama ʻia ai ka Ice Coke i loko o ke kīʻaha thermos

2-4 hola a i ʻole. Ma muli o ke ʻano o ke kīʻaha thermos, ua hoʻokuʻu ʻia ka paia o loko a me ka paia o waho o ke kīʻaha thermos i loko o kahi mokuʻāina, no laila paʻakikī ke hoʻololi i ka mahana o ka pā i loko me ka honua o waho ma o ka hoʻokele. Eia kekahi, maikaʻi loa ka ea o ke kīʻaha thermos, no laila hiki iā ia ke hana maikaʻi. hopena insulation. E ninini i ka hau kola i loko o ke kīʻaha thermos a mālama ma kahi o 2-4 mau hola. Hiki ke hoʻohana ʻia kēia ʻano no ka mālama ʻana i ka manaʻo hau o ka cola inā ʻaʻohe pahu hau.

316 kīʻaha thermos kuhiliʻole

Hiki ke mālama ʻia ka hau maloʻo i loko o kahi thermos?

ʻAʻole hiki ke mālama ʻia. ʻAʻole ʻōlelo ʻia ka hau maloʻo e mālama ʻia i loko o kahi kīʻaha thermos, no ka mea, ʻo ka hau maloʻo he carbon dioxide paʻa, aia i loko o ke kinoea i ka lumi wela. Inā hoʻokomo ʻia i loko o ke kīʻaha thermos, e hoʻohaʻahaʻa ia, a e piʻi mālie ka nui o ke kinoea. Inā ʻaʻole hiki i ke kīʻaha thermos ke hoʻokomo i kēia leo, ʻaʻole hiki i ka paia o ke kīʻaha thermos ke kū i ke kaomi, hiki ke kumu i ka pahū ʻana, e loaʻa kekahi hopena i ka mea a me ka hoʻohana ʻana i ke kīʻaha thermos.

kīʻaha thermos meaʻai

 


Ka manawa hoʻouna: Mar-04-2023