Hvordan velge en sykkelvannflaske

Vannkokeren er et vanlig utstyr for langdistansekjøring. Vi må ha en dybdeforståelse av det slik at vi kan bruke det lykkelig og trygt! Vannkokeren skal være et personlig hygieneprodukt. Den inneholder væsker som drikkes ned i magen. Det må være sunt og trygt, ellers kommer sykdommen inn gjennom munnen og ødelegger reisegleden. Sykkelvannflasker på markedet kan grovt sett deles inn i to kategorier: plastflasker og metallflasker. Plastflasker kan deles inn i to typer: mykt lim og hardt lim. Metallgryter er også delt inn i aluminiumsgryter og rustfrie gryter. Klassifiseringene ovenfor er i hovedsak basert på materialforskjeller og en sammenligning av disse fire forskjellige materialene.

stor kapasitet vakuum isolert kolbe

Myk plast, den hvite ugjennomsiktige sykkelvannflasken som står for en stor markedsandel er laget av den. Du kan snu vannkokeren opp ned og du vil finne noen symboler trykt med materialbeskrivelser. Hvis det ikke engang er disse og det er tomt, anbefales det at du ringer 12315 umiddelbart for å rapportere dette falske produktet. Nærmere hjemmet har plastbeholdere generelt en liten trekantet logo på bunnen, og det er et arabisk tall i midten av logoen, fra 1-7. Hvert av disse tallene representerer et materiale, og det er forskjellige tabuer på bruken av dem. Vanligvis er myke limkjeler laget av nr. 2 HDPE eller nr. 4 LDPE. Plast nr. 2 er relativt stabil og tåler varme opp til 120 grader Celsius, men plast nr. 4 kan ikke direkte holde kokende vann, og den maksimale vanntemperaturen kan ikke overstige 80 grader, ellers vil den frigjøre plastmidler som ikke kan dekomponeres av menneskekroppen. Det mest irriterende er at uansett om du fyller den med varmt eller kaldt vann, er det alltid en ubehagelig limlukt i munnen.

Hardt lim, hvor den mest kjente representanten er Nalgenes gjennomsiktige sykkelvannflaske OTG fra USA. Det er kjent som den "uknuselige flasken". Det sies at den ikke vil eksplodere selv om den blir overkjørt av en bil, og den er varme- og kuldebestandig. Men for å være på den sikre siden, la oss først se på bunnen av det. Det er også en liten trekant med tallet "7" i midten. Tallet "7" er PC-koden. Fordi den er gjennomsiktig og motstandsdyktig mot fall, er den mye brukt til å lage vannkoker, kopper og tåteflasker. For noen år siden var det nyheter om at PC-kjeler ville frigjøre miljøhormonet BPA (bisfenol A) når de ble utsatt for varme, noe som ville ha negative effekter på menneskekroppen. Uansett, Nalgene reagerte raskt og lanserte et nytt materiale, eufemistisk kalt "BPAFree". Men vil det bli oppdaget noen nye triks i nær fremtid?

For ren aluminium er de mest kjente sveitsiske Sigg sportskjeler, som også produserer sykkelkjeler, og franske Zefal aluminiums kjeler. Det er en høykvalitets vannkoker i aluminium. Hvis du ser nøye etter, vil du se at dets indre lag har et belegg, som sies å forhindre bakterier og forhindre direkte kontakt mellom aluminium og kokende vann for å generere kreftfremkallende stoffer. Det sies også at aluminium vil generere skadelige kjemikalier når det møter sure væsker (juice, brus, etc.). Langsiktig bruk av aluminiumsflasker kan føre til hukommelsestap, mental nedgang osv. (dvs. Alzheimers sykdom)! På den annen side er rent aluminium relativt mykt og er mest redd for støt og vil bli ujevnt når det slippes. Utseendet er ikke et stort problem, det verste er at belegget vil bli sprukket og den opprinnelige beskyttelsesfunksjonen går tapt, noe som vil være forgjeves. Men det verste er at det viser seg at disse syntetiske beleggene også inneholder BPA.

Rustfritt stål, relativt sett, rustfrie kjeler har ikke problemer med å belegge, og kan lages til dobbeltlagsisolasjon. I tillegg til termisk isolasjon har den dobbeltlagede også fordelen at den kan holde på varmt vann uten å skålde hendene. Ikke tenk at du ikke drikker varmt vann om sommeren. Noen ganger på steder hvor du ikke finner en landsby eller butikk, er opplevelsen brakt med varmt vann langt bedre enn med kaldt vann. I en nødssituasjon kan enkeltlags kjelen i rustfritt stål settes direkte på bålet for å koke vann, noe andre vannkokere ikke kan. I dag er mange vannkokere i rustfritt stål av god kvalitet og er mer motstandsdyktige mot støt. Vannflasker i rustfritt stål er imidlertid tyngre og tyngre når de fylles med vann. Vannflaskeburene i plast på vanlige sykler tåler det kanskje ikke. Det anbefales å erstatte dem med vannflaskebur av aluminiumslegering.

 


Innleggstid: 26. juni 2024