E mafai ona fa'aaoga se ipu vai e fa'asusu ai le susu

O le susu o se vaiinu lelei e iai le tele o polotini, calcium, vitamini ma isi meaʻai. O se vaega taua o taumafa a tagata i aso taitasi. Ae ui i lea, i o tatou olaga pisi, e masani ona le mafai e tagata ona fiafia i le susu vevela ona o le faʻatapulaʻaina o le taimi. I le taimi nei, o nisi tagata o le a filifili e faʻaaoga se ipu thermos e faʻafefe ai le susu ina ia mafai ai ona latou inu susu vevela pe a maeʻa se taimi. E mafai la ona fa'aaoga se ipu vai e fa'asusu ai le susu? I lalo o le a tatou talanoaina nisi o itu.

O le ipu thermos uamea sili ona lata mai

Muamua lava, mai le vaaiga o meaʻai, e mafai ona faʻaogaina se ipu thermos e faʻafefe ai le susu. O mea'ai i totonu o le susu o le a le fa'aumatia pe leiloa ona o le fa'asaoina o le vevela o le ipu vai. I se isi itu, o le faʻasaoina o le vevela o le ipu thermos e mafai ona sili atu ona faatumauina le vevela o le susu, ma faʻalauteleina ai le taimi e teu ai meaʻai i totonu o le susu.

Lona lua, mai se vaaiga faʻapitoa, e faigofie foi le faʻaaogaina o se ipu thermos e faʻafefe ai le susu. E mafai e tagata ona sasaa le susu i totonu o se ipu vevela i le taeao ona alu lea i le galuega poʻo le aʻoga. I luga o le auala, e mafai ona latou inu paipa susu vevela e aunoa ma le suʻeina o vai vevela e faʻamafanafana ai. E le gata i lea, mo nisi o tagata faigaluega o le ofisa poʻo tamaiti aʻoga pisi, o le faʻaaogaina o se ipu thermos e faʻafefe ai le susu e mafai ona faʻasaoina o latou taimi.

Ae ui i lea, e tatau ona maitauina pe a faʻaaogaina se ipu thermos e faʻafefe ai le susu, e tatau i tagata ona filifili se ipu thermos talafeagai ma se aofaiga talafeagai o le susu. O nisi ipu thermos e mafai ona fa'afefeteina ma le susu ona o fa'afitauli fa'aletino, ma i'u ai i mea leaga. O le mea lea, e tatau i tagata ona filifili se ipu thermos e faia i le u'amea po'o le sima e fa'asusu ai le susu. E le gata i lea, afai e manaʻo tagata e faʻasusu le susu i totonu o se ipu vai, e tatau ona latou faʻaeteete ia aua neʻi sili atu le susu nai lo le malosi o le ipu vai e aloese ai mai le mu pe a inu susu.

E le gata i lea, afai e manaʻo tagata e sili atu le fiafia i le susu vevela, e mafai ona latou faʻaopopoina se aofaiga talafeagai o suka poʻo isi mea faʻamaʻi i le ipu thermos e tofo ai. E mafai ai e tagata ona fiafia i isi mea'ai suamalie a'o fiafia i le susu vevela.

I se aotelega, mai le vaaiga o meaʻai ma le faʻatinoga, e mafai ona faʻaaoga se ipu thermos e faʻafefe ai le susu. Ae peita'i, a fa'aoga e tagata se ipu vai e fa'asusu ai le susu, e tatau ona latou fa'alogo lelei i le filifilia o se ipu fa'afefete talafeagai ma se aofaiga talafeagai o le susu e fa'amautinoa ai lo latou soifua maloloina ma le saogalemu.

 


Taimi meli: Iuni-07-2024