e mafai ona galue ipu sukalati vevela e pei o le thermos?

A o pa'ū le vevela i fafo, e leai se isi mea e sili atu ona fa'amafanafanaina nai lo se ipu sukalati vevela. O le mafanafana o le ipu i le lima, o le manogi o sukalati, ma le tofo leaga e fai mo le taumalulu sili ona lelei. Ae faapefea pe afai e te manaʻomia le aveina o lenei meaʻai ma oe i le alu? Pe fa'avevela ea ipu sukalati vevela lau vaiinu mo itula e pei o se thermos? I totonu o lenei blog, matou te faia suʻega ma auʻiliʻili iʻuga e suʻe ai.

Muamua, seʻi o tatou faʻamalamalamaina le mea o le thermos. O le thermos, e lauiloa foi o le thermos, o se atigipusa ua mamanuina e taofi ai le vai vevela pe malulu mo se taimi umi. E faia lenei mea e ala i le faʻaogaina o faʻamaʻi faʻamalo lua puipui e puipuia ai le vevela i le va o le vai i totonu ma le siosiomaga i fafo. I se fa'atusatusaga, o ipu sukalati vevela e masani lava ona faia i pepa po'o palasitika ma e leai ni mea e fa'amama ai e pei o se thermos. Peita'i, i le fa'atupula'ia o ipu e mafai ona toe fa'aaogaina ma le fa'aoga lelei o le si'osi'omaga, o le tele o ipu sukalati vevela ua fa'aigoaina nei e pei o le "insulated" po'o le "double walled" e fa'amumu ai lau vaiinu mo se taimi umi.

Ina ia su'e pe mafai ona galue se ipu sukalati vevela e pei o se thermos, o le a matou faia se su'ega. O le a matou fa'aogaina masi fa'atusa se lua - o se ipu sukalati vevela ma se vai - ma fa'atumu i vai vai fa'avela i le 90°C. Matou te fuaina le vevela o le vai i itula uma mo le ono itula ma faʻamaumau iuga. Ona tatou fa'atusatusaina lea o le fa'amama vevela o se ipu sukalati vevela ma se thermos e va'ai ai pe mafai ona fa'amafanafana le vai mo se taimi umi.

Ina ua uma le faia o suʻesuʻega, na iloa ai o ipu sukalati vevela e le aoga tele i le faʻafefeina o le vevela e pei o fagu thermos.
O le fa'avasegaina lea o le vevela o lo'o tausia mo ipu ta'itasi:

ipu sukalati vevela:
- 1 itula: 87 tikeri Celsius
- 2 itula: 81 tikeri Celsius
- 3 itula: 76 tikeri Celsius
- 4 itula: 71 tikeri Celsius
- 5 itula: 64 tikeri Celsius
- 6 itula: 60 tikeri Celsius

thermos:
- 1 itula: 87 tikeri Celsius
- 2 itula: 81 tikeri Celsius
- 3 itula: 78 tikeri Celsius
- 4 itula: 75 tikeri Celsius
- 5 itula: 70 tikeri Celsius
- 6 itula: 65 tikeri Celsius

O fa'ai'uga na fa'aalia manino ai e sili atu le fa'aogaina o thermoses i le taofiofia o le vevela o le vai nai lo ipu sukalati vevela. O le vevela o le ipu sukalati vevela na pa'ū tele ina ua maeʻa itula muamua e lua ma faʻaauau pea ona paʻu i luga o le taimi, ae o le thermos sa tumau pea le vevela mo se taimi umi.

O le a la le uiga o le fa'aogaina o ipu sukalati vevela e fai ma sui i se thermos? E ui o ipu sukalati vevela e mafai ona faʻasalalau i latou lava e pei o le "insulated" poʻo le "double walled," e le o lelei le faʻaogaina o fagu vevela. O lona uiga latou te le aoga i le faʻamafanafanaina o vai mo se taimi umi. Afai e te manaʻomia le aveina o se vai vevela ma oe mo ni nai itula i le alu, e sili ona teu tupe i totonu o se thermos poʻo se isi atigipusa ua mamanuina faapitoa mo lenei faʻamoemoe.

Ae peitai, e le faapea e le mafai e ipu sukalati vevela ona faamafanafana lau vaiinu. E mautinoa lava latou te fesoasoani e fa'amafanafana lau vaiinu mo sina taimi pu'upu'u. Fa'apea e na'o le tasi pe lua itula e te alu ai i fafo ma e te mana'o e aumai se sukalati vevela. I lenei tulaga, o se ipu sukalati vevela o le a lelei. E le gata i lea, o le tele o ipu sukalati vevela e mafai ona toe faʻaaogaina e faia i mea e faʻaogaina ai le siʻosiʻomaga ma e mafai ona toe faʻaaogaina i lea taimi ma lea taimi, ma avea ai ma se filifiliga sili atu ona gafatia nai lo ipu pepa lafoai.

I le faaiuga, o ipu sukalati vevela e le aoga tele i le faʻamafanafanaina o le vai mo le umi e pei o se thermos. Ae ui i lea, o loʻo avea pea ma filifiliga aoga mo le faʻamafanafanaina o meainu mo malaga pupuu poʻo ni taimi pupuu. Ma le isi, e ala i le teu fa'afaigaluegaina o koneteina toe fa'aaogaina, o lo'o e faia lau vaega i le fa'aitiitia o otaota ma le lagolagoina o le si'osi'omaga. Ia fiafia la i lau sukalati vevela i lenei taumalulu ma teu faatasi ma oe, ae ia mautinoa e aapa atu mo lau vevela faatuatuaina i luga o le ipu pe afai e te manaʻomia e mafanafana ai mo ni nai itula.

 


Taimi meli: Apr-21-2023