E mafai ona tu'u le aisa coke i totonu o se Ipu Thermos?

Ioe, ae le fautuaina. O leipu thermoso lo'o i ai le mafanafana lelei, ma o se filifiliga lelei tele le sasaa o le aisa cola i totonu o le ipu vai e fa'atumauina ai lona tofo mālū ma suamalie. Ae ui i lea, e masani lava e le fautuaina le tuʻuina o le cola i totonu o se ipu thermos, aua o totonu o le ipu thermos e masani lava ona faia i le uʻamea uʻamea, ma o le cola o loʻo i ai le tele o le carbonic acid, lea e faʻaleagaina i se tulaga patino. O le tuʻuina o le cola i totonu o se ipu vevela o le a aʻafia ai le ola tautua o le ipu thermos, O se taimi umi e aʻafia ai lona faʻasaoina o le vevela.

ipu thermos

O le a se mea e tatau ona ou faia pe a le mafai ona tatala le kola aisa i totonu o le vai?

Fa'asusu le Coke i le vai vevela ma tu'u i totonu o le ipu vai. Afai e le mafai ona tatalaina, e masani lava ona mafua ona o le tele o le le lelei o le mamafa i totonu o le ipu. I le taimi lea, e mafai ona e tuʻuina le ipu vai vevela i totonu o le vai vevela ma faʻafefe, ina ia faʻafefete le ipu O le vai o le a vevela, faʻamautu le mamafa i totonu ma fafo, ma o le a faigofie ona tatala. Tu'u pea mo sina taimi pe tu'u le ipu thermos i luga o le laulau mo se vaitaimi. A fa'aitiitia le fa'asaoina o le vevela o le ipu thermos, e mafai ona faigofie ona tatala le ipu thermos i le taimi nei.

uamea uamea ipu thermos

O le a le umi e mafai ona teu ai le aisa coke i totonu o se ipu vai

2-4 itula pe sili atu. Ona o le fausaga o le ipu thermos, o le puipui i totonu ma le puipui pito i fafo o le ipu thermos ua aveese i totonu o se tulaga gaogao, o lea e faigata ai ona fesuiai le vevela o le puipui i totonu ma le lalolagi i fafo e ala i le taʻavale. E le gata i lea, o le malulu o le ipu thermos e lelei tele, o lea e mafai ai ona faia se sao lelei. aafiaga insulation. Liligi le aisa cola i totonu o le ipu vai ma fa'atumauina pea mo le 2-4 itula. O lenei metotia e mafai ona faʻaogaina e faʻamautu ai le lagona aisa o le cola pe a leai se pusaaisa.

316 uamea uamea ipu thermos

E mafai ona teuina le aisa mago i totonu o le vai?

E le mafai ona teuina. O le aisa mago e le fautuaina e teuina i totonu o se ipu vevela, aua o le aisa mago o se carbon dioxide malosi, lea o loʻo i totonu o se tulaga kasa i le vevela o le potu. Afai e tuu i totonu o se ipu thermos, o le a sublimate, ma le voluma o le kesi o le a faasolosolo malie ona faateleina. A le mafai e le ipu thermos ona faʻaogaina lenei voluma, o le puipui o le ipu thermos o le a le mafai ona tatalia le mamafa, e ono mafua ai se pa, lea o le a i ai se aafiaga patino i meafaitino ma le faʻaaogaina o le ipu thermos.

ipu thermos vasega meaai

 


Taimi meli: Mati-04-2023