E mafai ona fa'atumu fagu vai uamea uamea i le masima?

I lenei taumalulu malulu, pe o se pati a tamaiti aʻoga, se tagata faigaluega i le ofisa, poʻo se tuagane poʻo se tuagane o loʻo savali i le paka, latou te aveina se ipu thermos ma i latou. E mafai ona faʻasaoina le vevela o mea inu vevela, faʻatagaina i tatou e inu vai vevela i soʻo se taimi ma soʻo se mea, aumai ia i tatou Aumai le mafanafana. Ae ui i lea, o ipu thermos a le tele o tagata e le gata o loʻo faʻaogaina e tuʻu ai vai vela, ae faʻapea foʻi ma isi meainu, e pei o lauti, wolfberry tea, chrysanthemum tea, ma meainu eseese. Ae o le mea moni e te iloa? E le o meainu uma e mafai ona faatumu i ipu thermos, a leai e ono afaina ai le soifua maloloina. O le asō o le a ou faʻasoa atu ia te oe 5 ituaiga o meainu e le talafeagai mo le faʻatumu o ipu thermos. Sei o tatou aoao faatasi e uiga ia i latou!

ipu vai uamea uamea

Muamua: susu.

O le susu o se meainu aoga e matua alofagia e tagata. O le tele o uo e masani ona inu susu i aso uma. Ina ia puipuia le susu vevela mai le malulu, latou te sasaa i totonu o se ipu thermos mo le inu faigofie i soo se taimi. Ae o le mea moni, o lenei auala e le lelei, aua o le susu o loʻo i ai le tele o microorganisms. Afai tatou te tuʻuina le susu i totonu o se ipu vevela, o le siʻosiʻomaga mafanafana umi o le a mafua ai ona faʻateleina nei microorganisms, ma iʻu ai i le faʻaleagaina. O le inuina o ia susu e le gata ina aoga, ae e mafai foi ona mafua ai auga e pei o le manava ma le tiga o le manava pe a le lelei le gasegase o le manava. O le mea lea, e sili le aua le teuina a tatou susu i totonu o se ipu vai. Tusa lava pe teu i totonu o se ipu vai, taumafai e inu i totonu o le itula e aloese ai mai le leaga.

Le ituaiga lona lua: vai masima.

E le talafeagai le vai o lo'o iai masima mo le fa'aoga i ipu vai, ona o le tane i totonu o le ipu vai ua uma ona fa'amama oneone ma fa'aeletise. Ole tane eletise eletise e mafai ona aloese mai le faʻafesoʻotaʻi saʻo i le va o le vai ma le uʻamea uʻamea ma gaioiga faaletino. Ae ui i lea, o le masima laulau e pala. Afai tatou te fa'aogaina se ipu vai e taofi ai le vai masima, o le a pala le puipui o le tane i totonu. O lenei mea o le a le gata ina aʻafia ai le ola tautua o le ipu thermos, ae mafua ai foi ona faʻaitiitia le aʻafiaga o le insulation. E oo lava i le vai masima o le a faaleagaina ai le ufiufi i totonu o le ipu vai ma faamatuu mai ai nisi uamea mamafa, e ono lamatia ai lo tatou soifua maloloina. O le mea lea, o meainu o lo'o iai masima e le talafeagai mo le fa'aogaina i ipu thermos mo se taimi umi.

ipu vai uamea uamea

Le ituaiga lona tolu: lauti lauti.

E to'atele tagata latou te fa'aogaina ipu vai e luuina ai lauti ma inu ai, ae maise uo tama matutua. O ipu thermos e matua fa'atumuina i lauti fa'afefiloi. Ae o le mea moni, o lenei faiga e le lelei. O le lauti e aofia ai le tele o tannins, theophylline, suauu manogi ma isi meaʻai. O mea nei o le a faʻaumatia pe a faʻaalia i le maualuga o le vevela. O lau lauti ua uma ona faaleagaina a latou meaʻai e le gata o le a leiloa lo latou manogi, ae o le a tofo sina oona. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o se ipu thermos e faʻafefe ai lauti mo se taimi umi o le a tuʻu ai le tele o laʻau lauti i luga o le ulo i totonu, lea e faigata ona aveese, ma o le ipu vai o le a foliga uliuli. O le mea lea, matou te taumafai e aua neʻi faʻaaogaina se ipu thermos e faʻafefe ai lauti mo se taimi umi.

O le ituaiga lona fa: meainu suamalie.

O nisi o uo latou te faʻaaogaina ipu vai e ave ai sua poʻo meainu faʻamalosi, o le tele o na mea e faʻafefe. Ae o le mea moni, e le talafeagai mea inu acidic mo le faʻaaogaina i ipu thermos. Talu ai ona o le uʻamea uʻamea i totonu o le ipu thermos o le a pala pe a faʻafeiloaʻi mea acidic, faʻaleagaina ai le ufiufi o le liner ma tuʻuina atu uamea mamafa i totonu, inu vai faapena o le a afaina ai foi le tino o le tagata. O le mea lea, e sili ai le aua neʻi faʻaaogaina se ipu thermos e teu ai ni meainu suamalie. E tatau ona tatou taumafai e faʻaaoga ipu tioata poʻo ipu sima.

ipu vai uamea uamea

O le ituaiga lona lima: vailaʻau faʻaSaina masani.

O vailaʻau faʻaSaina masani o se vaiinu e le fautuaina e faʻatumu i se ipu thermos. Atonu e mana'omia e nisi o uo ona inu so'o se vaila'au fa'aSaina ona o mafua'aga fa'aletino. Mo le faʻaogagofie, o le a ou filifili e faʻaaoga se ipu thermos e uu ai vailaʻau Saina, lea e matua faigofie lava ona ave. Ae ui i lea, o le acidity ma le alkalinity o vailaʻau masani a Saina e eseese. A tatou tu'uina i totonu o se ipu vai, o mea o lo'o i totonu e mafai ona fa'afeagai ma le puipui i totonu ole u'amea u'amea ma solo i totonu ole decoction. E le gata ina a'afia ai le aoga o le vaila'au, ae e mafai fo'i ona a'afia ai le tino. mea. E sili atu le afifiina o a tatou vailaʻau Saina i ipu tioata poʻo ipu sima. Afai e fesoasoani ia te oe le tusiga o lenei aso, faʻamolemole tuʻuina atu se mulimuli ma faʻapena. Faafetai mo lau lagolago.


Taimi meli: Apr-03-2024