'Aua ne'i fa'atagaina le vai vevela e liu "vai o'ona", pe fa'apefea ona filifili fa'amalama fa'amalama mo lau fanau.

“I se taeao malulu, sa saunia ai e Aunty Li se ipu susu vevela mo le atalii o lana tama ma sasaa i totonu o lana komi e sili ona fiafia i ai. Na ave ma le fiafia e le tamaititi i le aoga, ae e leʻi mafaufauina o lenei ipu susu e le gata e mafai ona faʻamafanafanaina ai o ia i le taeao atoa, ae na oʻo mai ai ia te ia se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le soifua maloloina. I le aoauli, na maua ai e le tamaititi faʻailoga o le niniva ma le faufau. Ina ua uma ona faanatinati atu i le falemaʻi, na iloa ai o le faafitauli o loʻo taoto i le ipu thermos e foliga mai e leai se afaina——Na te faamatuu mai ai mea leaga. O lenei tala moni tatou te mafaufau loloto ai: Pe o saogalemu moni lava ipu vaiinu tatou te filifilia mo a tatou fanau?

Filifiliga o meafaitino: o le vai maloloina o ipu thermos a tamaiti
Pe a filifilia se ipu thermos, o le mea muamua e gauai i ai o le meafaitino. Ole tele o ipu thermos masani ile maketi e faia ile u'amea ma le palasitika. Ae le o mea uma e talafeagai mo le faʻafesoʻotaʻi umi o meaʻai. O le ki iinei o le faʻaaogaina o meaʻai-grade stainless steel. Pe a faʻatusatusa i le uʻamea masani masani, o meaʻai-grade stainless steel e sili atu ona lelei i tulaga o le faʻafefeteina ma le saogalemu, ma o le a le faʻasaʻolotoina mea leaga ona o le faʻaaogaina umi.

ipu vai tamaiti

O le faia o se fa'ata'ita'iga e fai ma fa'ata'ita'iga, na fa'atofuina e saienitisi le sila u'amea masani ma le u'amea fa'amea'ai i se si'osi'omaga oona. O fa'ai'uga na fa'aalia ai o le u'amea mamafa o lo'o i totonu o le vaifofo fa'afefeteina masani ua fa'atupula'ia tele, a'o le u'amea u'amea mea'ai na toetoe a leai se suiga. O lona uiga afai e fa'aaogaina mea e maualalo le lelei, o le inu umi o vai po'o isi meainu e ono a'afia ai le soifua maloloina o tamaiti.

E ui lava e mama ipu palasitika thermos, e eseese o latou uiga lelei. O palasitika maualuluga e saogalemu e fa'aoga, ae o lo'o i ai le numera tele o oloa palasitika maualalo i luga o le maketi e mafai ona fa'asa'oloto ai mea leaga e pei o le bisphenol A pe a fa'aalia i le vevela maualuga. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le faʻaalia o le BPA e mafai ona aʻafia ai le endocrine system o tamaiti ma mafua ai faʻafitauli tau atinaʻe. O le mea lea, pe a filifilia se ipu palasitika, ia mautinoa e faʻailogaina "BPA-free."

Pe a faʻailoa mea e sili ona lelei, e mafai ona e faʻamasino e ala i le siakiina o faʻamatalaga i luga o le igoa o oloa. O se ipu thermos agavaa o le a fa'ailoa manino mai ai le ituaiga meafaitino ma pe o mea'ai togi i luga o le igoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o meaʻai-grade uʻamea e masani ona faʻailogaina o le "304 stainless steel" poʻo le "18/8 stainless steel." O nei faʻamatalaga e le gata o se faʻamaoniga o le lelei, ae o se popolega tuusaʻo mo le soifua maloloina o tamaiti.

Le tomai moni o le ipu thermos: e le na o le vevela
A fa'atau se ipu thermos, o le mea muamua lava e fa'alogo iai le to'atele o tagata o le fa'amama lea. Ae ui i lea, e tele atu mea e faʻapipiʻiina nai lo naʻo le faatumauina o le vevela o le vai vevela. O le mea moni e aofia ai le inu ma le soifua maloloina o tamaiti.

E taua le malamalama i le mataupu faavae fa'amama fa'amama o le ipu thermos. O ipu thermos maualuga e masani ona faʻaogaina se fausaga uʻamea uʻamea lua faʻatasi ma se faʻamama i le ogatotonu. O lenei fausaga e mafai ona puipuia ai le vevela mai le leiloa e ala i le faʻaogaina o le vevela, faʻafefe ma le faʻamalositino, ma faʻatumauina ai le vevela o le vai mo se taimi umi. E le gata o se mataupu faavae o le fisiki, ae o se mea taua foi i le iloiloina o le lelei o se ipu thermos.

ipu vai maualuga

Ole umi ole taimi e taofi ai e le na o le pau lea o le faʻataʻitaʻiga. O se ipu thermos sili ona lelei o lo'o taoto i lona gafatia e pulea tonu le vevela. Mo se fa'ata'ita'iga, o isi ipu vai e mafai ona fa'atumauina le vai i totonu o se va'aiga o le vevela fa'apitoa mo le tele o itula, e taofia ai le vai vevela mai le vevela tele pe malulu tele, lea e taua tele mo le puipuia o le gutu ma'ale'ale o lau tama. O le vai e vevela tele e mafai ona mu ai lou gutu, ae o le vai e malulu tele e le mafai ona faʻamafanafanaina lou tino.

E tusa ai ma se suʻesuʻega, o le vevela o le vai inu e tatau ona i le va o le 40°C ma le 60°C. O le mea lea, o se ipu thermos e mafai ona faatumauina le vevela o le vai i totonu o lenei laina mo le 6 i le 12 itula e mautinoa lava o se filifiliga lelei. I le maketi, o le tele o ipu thermos fai mai e mafai ona faʻamafanafanaina meaai mo le 24 itula pe sili atu foi. Ae o le mea moni, o le malosi fa'asao vevela e sili atu i le 12 itula e leai se aoga mo tamaiti. Ae, e ono mafua ai suiga i le lelei o le vai ma afaina ai le saogalemu o le inu.

I le amanaia o le faʻaaogaina masani a tamaiti, o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le ipu thermos e tatau foi ona fetaui ma a latou gaioiga i aso taitasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le aʻoga, atonu e manaʻomia e se tamaititi le inu vai vevela poʻo le suamā i itula o le taeao. O le mea lea, o le filifilia o se ipu e mafai ona faʻamafanafana lelei i totonu ole 4 i le 6 itula e lava e faʻafetaui ai manaʻoga i aso uma.

O le tapuni o le ipu thermos e le gata o se meafaigaluega mo le tapunia o le atigipusa, ae o le laina muamua foi o le puipuiga mo le saogalemu o tamaiti. O se tapuni maualuga ua mamanuina ma le leakage tetee, faigofie tatala ma tapuni, ma le saogalemu i le mafaufau, lea e sili ona taua mo tamaiti malolosi.

Leak-proof fa'atinoga o se tasi lea o ta'iala autu mo le iloiloina o tapuni. O ipu thermos masani i luga o le maketi e faigofie ona mafua ai le tafe o le vai ona o le le lelei o le tapuni mamanu. E le gata o se fa'alavelave la'ititi lea e susū ai lavalava, ae mafai fo'i ona pa'u fa'afuase'i tamaiti ona o tulaga maseesee. O se au'ili'iliga o mafua'aga o le pa'u i totonu o tamaiti a'oga fa'ata'ita'i na fa'aalia ai e tusa ma le 10% o le pa'u e feso'ota'i ma meainu masa'a. O le mea lea, o le filifilia o se tapuni faʻatasi ai ma mea faʻamaufaʻailoga lelei e mafai ona aloese mai ai i se tulaga lamatia.

ipu vai masani

O le tatalaina ma le tapunia o le mamanu o le tapuni e tatau ona faigofie ma faigofie ona faʻaoga, talafeagai mo le tulaga o le atinaʻeina o lima o le tamaititi. O se tapuni e lavelave tele pe manaʻomia tele le malosi e le gata e faigata ai i tamaiti ona faʻaogaina, ae e ono mafua ai foi ona mu ona o le faʻaogaina sese. E tusa ai ma fuainumera, o le tele o faʻalavelave mu e tupu pe a taumafai tamaiti e tatala se ipu vai. O le mea lea, o se tapuni mamanu e faigofie ona tatala ma tapuni ma mafai ona faagaoioia i le lima e tasi e taua tele i le faʻamautinoaina o le saogalemu o tamaiti.

O meafaitino ma vaega laiti o le tapuni o vaega taua foi o le saogalemu. Aloese mai le faʻaaogaina o vaega laiti poʻo mamanu e faigofie ona paʻu, e le gata ina faʻaitiitia ai le lamatiaga o le manava, ae faʻalauteleina ai foi le ola tautua o le ipu thermos. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi ipu thermos sili ona lelei e faʻaaogaina se mamanu faʻapipiʻi faʻapipiʻi e leai ni vaega laiti, e saogalemu ma umi.


Taimi meli: Mati-19-2024