I le taimi o le Olimipeka, o a ituaiga ipu vai na fa'aaogaina e tagata uma?

A o vivii atu mo le au taaalo o le Olimipeka, e pei o i tatou i le pisinisi ipu vai, masalo ona o faamai o galuega, o le a tatou gauai faapitoa atu i le ituaiga ipu vai e faaaoga e tagata taaalo ma isi tagata faigaluega o loo auai i Taaloga Olimipeka?

ipu vai tele gafatia

Ua matou matauina o taʻaloga a Amerika e faʻaaogaina se ipu vai e faia i mea faʻapitoa palasitika pe a maeʻa tauvaga taʻaloga ma malae. O le puipui i totonu o lenei ipu vai o loʻo afifiina i se mea faʻapitoa, e le gata ina malulu, ae o loʻo i ai foʻi mea lelei faʻafefe. O le tino o le ipu e mausi, e faigofie ai mo tagata taʻalo ona oomi vave le vai. A uma ona oomi le alatoto i le gutu o le ipu, o le ipu vai e mafai ona i ai se aafiaga lelei faʻamau ma o le a le tafe.

E fa'aaogaina fo'i e le au ta'aalo o le Olimipeka a Saina ni ipu vai eseese. O ta'aloga o lo'o auai i le tauvaga e fa'atatau i le vaevaeina i ituaiga e lua. O le tasi o le fa'aoga sa'o o vai inu e pei o le vai minerale o lo'o saunia e le komiti fa'atulagaina, ae o le isi o le aumai na'o oe o se ipu vai. . E iloa e tagata uma e le tatau ona e inu vai malulu i le taimi lava e uma ai le faʻamalositino malosi. E le gata o le a mafua ai suiga pathological ona o le fetoaiga o le vevela ma le malulu, ae o le a mafua ai foi le faaletonu metabolic i le tino ona o le maualalo o le vevela o le vai malulu. O le mea lea, o le tele o tagata taʻalo o le a faʻaogaina ipu vai e faʻamautu ai le vevela o le vai i totonu o ipu i le 50 ° C mo se taimi umi. -60 ℃, e mafai ona vave faʻaitiitia le fia inu i le taimi o faʻamalositino ma o le a le tuʻuina atu ai se avega sili atu i tagata taʻalo.

I tauvaga ti'eti'e uila, e masani ona fa'aogaina e tagata ta'a'alo ipu vai ta'aloga e fa'apipi'i i ta'avale. O lea ituaiga ipu vai e tutusa ma le ipu vai o lo'o fa'aaogaina e ta'aloga ta'aloga ta'aloga ma ta'aloga. O le lelei e mafai ona faigofie ona faʻaogaina i le lima e tasi ma mafai ona vave tapunia le valve vai.


Taimi meli: Apr-08-2024