E fa'afefea ona fa'aoga ipu thermos uamea e fa'atumauina ai le soifua maloloina?

O le asō o le a ou le masani ona tusi e uiga i le ituaiga o fua faʻatatau e mafai ona faʻaaogaina e ausia ai aʻafiaga o le soifua maloloina, ae ou te manaʻo e faʻalauiloa nisi o uiga, uiga ma faiga faʻagasologa o ipu uʻamea uʻamea uʻamea e mafai ona ausia aʻafiaga o le soifua maloloina.
I le maketi o ipu vai i le taimi nei, ua avea ipu thermos uamea ma mea taua i aso uma i le olaga o tagata. E le gata e mafai ona faʻamalieina manaʻoga o tagata inu i aso uma, ae faʻafeiloaʻi foi manaoga o tagata mo le inu vevela mo se taimi umi. I le taimi lava e tasi, e faia i le uʻamea uʻamea uʻamea, lea e sili atu le faʻafeiloaʻi ma le le afaina i le tino o le tagata. O le isi, o le a ou faʻasoa atu ia te oe le faʻaogaina o ipu thermos uʻamea e faʻatumauina ai lo tatou soifua maloloina.

Ipu thermos IapaniIpu thermos Iapani

O le ipu thermos u'amea uamea e fa'aogaina ai le fa'aogaina o le u'amea e fa'alua-lua e fa'amavae ai le fesiitaiga o le vevela. Ona o le ipu vai u'amea uamea fa'alua-lua o lo'o i ai se galuega fa'asao vevela, e masani ona ta'ua e tagata uma lenei ituaiga ipu vai o le ipu uamea uamea. Atonu na fesili nisi o uo, talu ai o loʻo tuʻumamafa i latou, aisea e tumau ai pea le faʻaogaina o le ipu faʻafefete mo se taimi umi? O nisi e fa'amafanafanaina mo ni nai itula, a o nisi e fa'amafanafanaina mo le tele o itula, ae i'u lava ina mālūlū le ipu vai i totonu o le ipu. E mafua ona e ui lava o le mitiina e iai le aoga o le vavaeeseina o le vevela, e mafai ona sosolo le vevela mai luga i fafo ma le tapuni i le gutu o le ipu. O le mea lea, o le tele o le gutu o le ipu o le ipu thermos, o le vave foi lea o le faʻafefe o le vevela.

Ona o le ipu thermos e iai mea e teu ai le vevela, e mafai ona faatumauina le vevela o meainu i totonu o le ipu vai. Ua taʻua e “Huangdi Neijing·Suwen” e faapea: “O togafitiga i le Vaitau Tutotonu o le faaaogāina lea o le supo e togafitia ai le maʻi.” O le "decoction" iinei e faasino i le mafanafana ma le decoction o vai faafomai, o lea na inu ai tagata Saina vai mafanafana talu mai aso anamua. Mausa. Aemaise lava i le taumalulu, o le inu tele o meainu mafanafana e mafai ona fesoasoani e faʻamafanafana ai le tino. E mafai ona tatou sasaa vai vevela, lauti po'o vai inu fa'avela i ipu uamea u'amea e fa'amafanafana ai i totonu po'o fafo. E le gata ina fesoasoani ia i tatou e aveese le malulu, ae fesoasoani foi i le faʻaleleia o le toto ma faʻamalolo le tiga o maso.
O le isi itu o ipu thermos stainless steel e aoga i lou soifua maloloina o le tuufaatasiga o mea. O ipu thermos uamea uamea e masani ona faia i le uamea, silikoni ma palasitika. O nei mea e tatau ona muamua mea'ai, ma lona lua, latou te le fa'asa'oloto mea leaga a'o fa'aoga. E le pei o isi ipu vai palasitika, e ui lava o mea'ai o mea'ai, o nisi mea e fa'asa'olotoina le bisphenolamine ona o le maualuga o le vevela.

O ipu thermos uamea uamea e iai sona aafiaga lelei i le puipuia o le siosiomaga ona o le tele o mea e faauo i le siosiomaga ma toe faʻaaogaina. E ui o lo'o fa'atupula'ia pea le fa'atauina atu o ipu fa'ainu uamea i le lalolagi atoa, o lo'o fa'aauau pea ona fa'aitiitia le fa'atauga o ipu pepa fa'atau. E fa'aitiitia ai le fa'atupuina o otaota ma fa'aitiitia le avega o le lafoa'iina o otaota. O le mea lea, o le filifili e faʻaaoga se ipu uamea uʻamea thermos e le gata o se olaga faauo siosiomaga, ae o se sao foi i le lalolagi.


Taimi meli: Iuni-17-2024