O a ituaiga o ipu fa'avevela o lo'o iai?

I le maeʻa ai o lipoti o tala fou e uiga i fagu eletise a faletalimalo o loʻo faʻaaogaina e kuka ai mea totino, na faʻaalia ai ipu faʻavevela eletise i luga o le maketi. O le aliaʻe mai o le faʻamaʻi COVID-19 i le 2019 ua atili ai ona lauiloa le maketi mo ipu faʻavevela eletise. I le taimi lava e tasi, o ipu faʻavevela eletise ma galuega eseese, sitaili, ma gafatia ua faʻaalia foi i le faasologa o oloa o ituaiga tetele. O a la ituaiga o ipu faʻamafanafana o loʻo i ai i luga o le maketi i le taimi nei?

fagu gaogao ma se tapuni fou

I le taimi nei, o ipu faʻavevela uma i luga o le maketi o ipu faʻavevela eletise, e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se lua i tulaga o le feaveaʻi: tasi e faʻamafanafanaina e se uaea eletise fafo. O le lelei o lenei ituaiga o ipu faʻavevela eletise e masani ona fesoʻotaʻi atu i se eletise mai fafo, o lea e masani lava ona tele le mana. I le taimi lava e tasi, e mafai ona galue mo se taimi umi ma mafai ona faʻamafanafanaina le vai malulu e faʻapuna ma faʻafefe pea. O le faʻalavelave e manaʻomia ai se eletise mai fafo, o lea e mafai ai ona faʻaaogaina i totonu o se siosiomaga e iai se eletise mai fafo.

O le isi o le teuina o le eletise i totonu o le maa mo le faʻamafanafanaina i le taimi e tasi. O le lelei e mafai ona faʻamafanafanaina i soo se taimi, lea e faigofie ma vave. O le mea le lelei o le faʻaogaina o le faʻamafanafanaina o le faʻaogaina o le malosi o le maa, ma o le mamafa o le mamanu o le ipu vai e faʻatapulaʻa ai le gafatia o le maa. E masani lava, o le vai faʻavevela e le maa e faʻaaogaina mo le faʻasaoina o le vevela, ma le mana o le faʻamafanafanaina o le ipu vai e faʻatapulaʻaina foi. e le umi.

Ona mafai lea ona vaevaeina tagata faʻaoga i tagata matutua ma tamaiti. E le manaʻomia e tagata matutua ona faʻamatala tele, naʻo le talanoa e uiga i tamaiti. Ipu fa'avevela a tamaiti i le taimi nei i luga o le maketi e tatau ona fa'auiga sa'o o ipu vai fa'avevela mo pepe mai le vaitausaga o lo'o fa'aogaina. E masani ona faʻaaogaina e faʻamafanafana ai susu mo pepe ma tamaiti laiti. Mo le fa'amalieina o pepe ma tamaiti laiti, e mafai ona latou inu susu mafanafana i so'o se taimi pe i fafo po'o le alu. .

I tulaga o le gafatia, o ipu faʻavevela e faʻavae i luga o le eletise mai fafo e le faʻamalosia tele i tulaga o le gafatia, mai le 200 ml i le 750 ml. O ipu faʻavevela e faʻamafanafanaina e maʻa e masani ona laʻititi, e masani lava 200 ml.


Taimi meli: Apr-11-2024