Aisea ua i ai ni lopa condensation i luga o se ipu vai uamea u'amea lua-lau pe a uma ona faatumu i le vai aisa?

Na ou mauaina talu ai nei se savali patino mai se uo faitau. O mea o loʻo i lalo: Na ou faʻatau talu ai nei se ipu vai uʻamea faʻapipiʻi lua, lea ou te faʻaaogaina i aso uma mo le inu vai malulu. Ae aisea e le umi ai ona fa'atumuina lenei ipu vai fa'afa'alua i le vai malulu? E i ai ni pulu fa'a'ele'ele i luga o le ipu vai? O lenei mea e fenumiai, o le a le mea e ono mafua ai lenei mea?

papoo thermos

E pei ona taʻua i le tusiga muamua, o le ipu uamea lua-laupapa thermos e mafai ona faʻafefe uma vai vevela ma vai malulu. O le mataupu faavae o le insulation o le faʻaaogaina lea o tekonolosi faʻaogaina e aveese ai le ea i le va o atigi lapisi lua, faia se tulaga gaogao e puipuia Ona o le aafiaga o le vevela conduction, pe o le uamea uamea lua-layer thermos ipu ua tumu i vai vevela pe malulu. , o le vevela i luga o le ipu vai o le vevela faʻanatura masani ma o le a le suia ona o le vevela o le meainu i totonu o le ipu. O le mea lea, afai e tumu le ipu uamea thermos uamea i le vai aisa, o le a le mafua ai le condensation o le vai i luga o le vai ona o le maualalo o le vevela.

O lea e pei ona taʻua i le fesili a le tagata faitau, aisea e aliali mai ai pea le faʻafefe o le vai i luga o le ipu vai uʻamea lua-lua e leʻi umi talu ona faʻatumu i vai malulu? E amata mai i mana'oga o le tulaga lelei o le gaosiga ma le oloa mae'a lava ia.

ofe ma uamea kofe thermos

Talu ai o le oloa maeʻa o se ipu faʻamaʻi uamea faʻamaʻi lua-laupapa maualuga e mafai ona tuʻuina atu ai le vevela lelei ma o le a le mafua ai ona faʻaalia i luga o le pito i luga le pito i luga o le eleele pe a uma ona faʻatumu i le vai malulu, ona faʻapea loa lea o loʻo faʻafefeteina, o lona uiga o le vai. ipu e le insulation le vevela conduction. galuega, afai e faʻatau e se uo faitau se ipu vai, e fautuaina e le faatonu e te faʻafesoʻotaʻi le faioloa i le taimi e tuʻuina atu ai faʻafitauli o oloa ma fai atu i le isi itu e tuʻuina atu auaunaga faʻafoʻi ma fefaʻatauaʻiga.

ofe ma uamea kofe thermos

Ae e iai se isi tulaga. Le aufaitau, fa'amolemole se'i va'ai toto'a ile ipu vai fa'afa'alua na e fa'atauina. Pe o fa'ailoa manino mai ai o se ipu vai vevela e fa'amama? O nisi o uo e tatau ona fai si le mautonu. E le'o fa'amama pe fa'amama le fagu vai fa'afa'alua? O la'u tali: Ioe, e le o fagu vai u'amea uamea uma e lua-pa puipui o le a mama, ma e le o fagu vai u'amea fa'a-lua-lua uma e iai le galuega fa'asao vevela, aua o nisi fagu vai e na'o le fuafuaina e tu'uina atu ai se aafiaga fa'avela. I le taimi lava e tasi, o nisi o fausaga fausaga e le talafeagai mo le faʻaogaina o le masini, o lea o le au faitau faʻamolemole faitau le faʻamatalaga o oloa i auiliiliga. Afai o le oloa e te faʻatauina e le mafai ona gaogao e pei ona ou taʻua, ona talanoa lea ma le faʻatau e vaʻai pe o naunau le isi itu. Sa galulue faatasi ma le fesuiaiga.


Taimi meli: Feb-03-2024