Aisea na fa'afuase'i ai ona pa le ipu vai na susu i le vai jujube?

O le a le mafuaʻaga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le jujube susu i totonu o leipu thermos?
O le pa o le jujube ua susu i totonu o le ipu vevela e mafua mai i le kasa palasitika na gaosia e le faʻafefe o le jujube.

uamea uamea ipu thermos

Ua faailoa mai e tagata tomai faapitoa talafeagai o fualaau suamalie, jujubes, Luo Han Guo, ma isi mea faapena e fetaui lelei mo le fausiaina o siama, ma isi. Afai e teuina mo se taimi umi, e ono mafua ai le kesi, lea o le a faateleina ai le mamafa o le ea masani i totonu o le ipu. ma mafua ai le “pa”. A oʻo atu i le vai, o le a faʻaauau pea ona tuʻuina atu le tele o le carbon dioxide, ma o le tele o kesi o le a faʻaitiitia i le vaapiapi tapuni. O le umi o le taimi, o le tele o le kesi o le a tuʻuina atu. mafua ai le "ta'eta'e".

316 uamea uamea ipu thermos

O sua o fualaau aina, jujube, Luo Han Guo, ma isi e sili ona lelei ona kuka ma inu vave. Pe a fa'ainu i le vai vevela, e mafai ona e tatalaina ma tapuni ma le fa'aeteete le ga'o e fa'amalo ai le kesi, ona fa'amau lea. E sili ona faʻamafanafana i le vai vevela muamua ona lafo lea, ona faʻaopopo lea o le vai vevela e puipuia ai le eseesega o le vevela mai le suia tele, ma mafua ai ona oso faʻafuaseʻi le mamafa o le ea masani, ma mafua ai ona "paʻu" le vai vevela.

O a mea e le mafai ona fa'asusu i le ipu vai?
O ipu thermos vai inu e masani lava ona faia i le uamea e leai se mea, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le vevela vevela e ausia ai le vevela vevela. E ui lava ina fa'afefete le u'amea u'amea, e le talafeagai mo le teuina o meainu suamalie e pei ole tipolo. Talu ai ona o le tipolo o se oloa maloloina lelei, e mafai ona fesoasoani i tagata e fetuunai le acid-base o le tino. O le toʻatele o tagata e manaʻo e inu lemonade, ae e le tatau ona ia teuina i totonu o se ipu vai. O le a ia tuueseeseina uamea mamafa i totonu o le ipu vai. Aloese mai le faaleagaina o le tino.

316 ipu thermos

O mea'ai susu e pei o le susu e tatau ona inuina i se taimi vave pe a uma ona tatala pe teu i se vevela maualalo. Afai e tuʻu i totonu o se siosiomaga masani pe tuʻu i totonu o se thermos, o le a faʻavaveina le fua o le tuputupu aʻe o siama. E le gata o le a tafe i fafo meaʻai o le susu, ae faigofie foi ona faʻatupuina siama, e afaina ai le soifua maloloina.

O le tele o tagata e masani ona faʻaaogaina ipu vai e fai ai lauti ma inu lauti susu i totonu o le ofisa, ae a faʻaalia lau lauti i le maualuga o le vevela, e tele meaʻai o le a tafe i fafo, ma o le lauti e leiloa lona manogi muamua, aemaise lava pe a susu. mo le umi tele. Afai e leaga tele le soifua maloloina, o le thermos o le a leiloa le lanu ona o mea aoga i Saina ma Korea i Matu, ma e le talafeagai mo le fufulu faigofie.


Taimi meli: Ian-20-2023